Veest leitud ohtlik bakter sulges Tartu suurima spaakeskuse

Margus Paaliste
, ajakirjanik
Copy
Pildil veest tühjaks lastud V Spa bassein 2021. aasta kevadel, kui vee- ja saunakeskus oli koroonapiirangute tõttu suletud.
Pildil veest tühjaks lastud V Spa bassein 2021. aasta kevadel, kui vee- ja saunakeskus oli koroonapiirangute tõttu suletud. Foto: Margus Ansu/Tartu Postimees/Scanpix

Tartu ja kogu Lõuna-Eesti suurim spaakeskus V Spa teatas kolmapäeva õhtul, et sulgeb ajutiselt uksed, kuna duširuumi veest on leitud ohtlik bakter.

«Koostöös terviseametiga teavitame, et V Spa on tänasest suletud, kuna duširuumi veest on leitud Legionella pneumophila,» kirjutas spaakeskus ühismeedias.

«Koostöös terviseametiga anname endast parima, et saame spaa avada, kui proovid seda lubavad. V Spa Heaolumaailm oma hoolitsustega jääb avatuks,» teatas spaakeskus.

Terviseameti andmetel levib legionellabakter veepiiskade või vee sattumisel hingamisteedesse. Legionellad võivad soodsates tingimustes, nt veevoolu puudumisel, koloniseerida veesüsteemid (torustikud, reservuaarid, niisutid, basseinid, purskkaevud jne) ja paljuneda seal temperatuuril 25-42 kraadi.

Bakter põhjustab nakkushaigust legionelloosi, mille sümptomiteks on palavik, pea-, kõhu- ja lihasevalu, halb enesetunne, isutus, kõhulahtisus ja mitteproduktiivne köha. Samuti võib kujuneda kopsupõletik koos hingamisraskusega. Terviseamet hoiatab, et haiguse kulg võib olla raske. Haiguse peiteperioodiks on märgitud 2-10 (keskmiselt aga 5-6) päeva. Haigus ei levi inimeselt inimesele.

Legionella-nakkuse riskirühma kuuluvad üle 50 aasta vanused inimesed, immuunpuudulikkusega inimesed, diabeetikud, krooniliste kopsu- ja neeruhaigustega, pahaloomuliste kasvajatega inimesed ning suitsetajad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles