Pevkur: vaja on EL-i ülest kokkulepet Ukrainale mürskude hankimiseks (2)

BNS
Copy
Hanno Pevkur
Hanno Pevkur Foto: Eero Vabamägi

Täna Tartus toimunud Balti Kaitsekolledži Venemaa-teemalise konverentsi «Russia’s Futures» eel kohtus kaitseminister Pevkur konverentsil osaleva Rootsi kaitseministri Pål Jonsoniga, et arutada laskemoona ühishanget, kahepoolset koostööd ja Rootsi liitumist NATOga.

«Hea meel on kuulda, et Rootsi on meiega ühel meelel – peame saavutama kiiresti üleeuroopalise kokkuleppe, et Euroopa Liidu ühishanke kaudu tarnida Ukrainale 1 miljon 155mm suurtükimürsku. Järgmise nädala Euroopa Liidu kaitseministrite kohtumine toimub Stockholmis ja Rootsi kui jaanuari algusest EL Nõukogu eesistujariigi toetus sellele algatusele on oluline,» ütles kaitseminister Hanno Pevkur (RE).

«Rootsi liitumine NATOga pakub kindlasti suuremaid võimalusi nii kahe- kui mitmepoolseks koostööks ja oleme selgelt selle tugevad toetajad. Soovime Rootsiga koostöös tugevdada nii Balti merel kui oma diviisi ülesehitamisel. Selleks soovime veel sel aastal leppida kokku konkreetsed tegevused kahepoolse koostöö tugevdamiseks,» ütles kaitseminister.

Eesti ja Rootsi kahepoolne kaitsekoostöö ulatub tagasi taasiseseisvumisjärgsesse perioodi, mil Rootsi aitas üles ehitada ja arendada taasloodud Eesti kaitseväge. See hõlmas endas instruktoreid ja koolitusi meie ohvitseridele, aga ka erinevat varustust.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles