Kustutatud e-kirjad ja saatuslik nõuanne. Mis viis Tartu esiprokuröride vallandamiseni?

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Aro Siinmaa plaanib jätkata edasist tegevust advokaadina. Praegu ootab ta advokatuurist kutset vestlusele. Tema elukaaslane Kaire Hänilene juba tegutseb advokaadina. 
Aro Siinmaa plaanib jätkata edasist tegevust advokaadina. Praegu ootab ta advokatuurist kutset vestlusele. Tema elukaaslane Kaire Hänilene juba tegutseb advokaadina. Foto: Kristjan Teedema

Kolleegidelt nõu küsimiseks edasi saadetud e-kiri ja tuttavale politseinikule antud soovitus käivitasid sündmuste ahela, mis viisid Tartu teenekate prokuröride Aro Siinmaa ja Kairi Hänilese ametist vabastamiseni.

Ametist vabastamise asjaolusid Postimehele lehe palvel kommenteerinud Siinmaa ei nõustu enda prokuröri kohalt vabastamise põhjendustega ning mõlemad, nii Siinmaa kui Hänilene, vaidlustasid vallandamise halduskohtus.

«Ma ei kahtle, et kaitsepolitsei (kapo) ja prokuratuur püüdsid ajada õiget asja, aga unustasid selle käigus kahjuks inimliku faktori. Töö tunnistajaga seevastu ongi üks suur inimlik faktor. On väga ohtlik, kui jõupositsioonis olevas ametis hakatakse käsitlema ennast eksimatuna, aga teiste puhul nägema ainult vigu ja pahatahtlikkust. Nii võivad inimesed kannatada saada,» ütles Siinmaa.

Kõik sai alguse 2019. aasta septembris Tartus toime pandud kuriteost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles