Surmava linnugripi puhang ohustab 30 linnukasvatajat

Ülle Harju
, ajakirjanik
Copy
Linnugripi leviku pidurdamiseks peavad linnupidajad tagama, et kodulindudel ei oleks kokkupuuteid looduses vabalt elavate lindude ja neilt pärineva nakkusohtliku materjaliga. 
Linnugripi leviku pidurdamiseks peavad linnupidajad tagama, et kodulindudel ei oleks kokkupuuteid looduses vabalt elavate lindude ja neilt pärineva nakkusohtliku materjaliga. Foto: Taavi Sepp

Raplamaal Kohila vallas tuvastati eile ohtlik lindude gripp, aga kokku 30 linnukasvatajaga ohutsoonis polnud eile õhtuks teave linnugripist veel levinud.

Põllumajandus- ja toiduameti (PTA) loomatervise ja -heaolu osakonna juhtivspetsialist Anne-Ly Veetamm selgitas: «Linnupidamise kohale Urge külas asuvas Rehe talus, kus peetakse ligi 130 lindu, on seatud kitsendused. Kõik linnud hukatakse ja linnupidamise ruumides teostatakse täielik puhastus ja desinfektsioon.»

Veetamme sõnul tuvastati nakatunud talus lindude gripi tüvi H5N1, mis põhjustab lindudel rasket haigestumist ja suurt suremust. Nakkuskoldega lindlast ei tohi linde välja viia ega sinna sisse tuua, samuti on taudipunkti likvideerimiseni piiratud inimeste ja transpordi liikumine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles