EKREs kandideeriv Elvis Brauer Ukraina sõjast: «See on uue majanduskeskkonna loomine.» (28)

Lennart Käämer
, arvamusveebi toimetaja
Copy
Terviseameti poolt suletud Mem Cafe omanik Elvis Brauer 30.11.2021
Terviseameti poolt suletud Mem Cafe omanik Elvis Brauer 30.11.2021 Foto: Madis Veltman

Sotsiaalmeedias levib video, milles riigikokku kandideeriv Elvis Brauer (EKRE) räägib koduerakonna endagi jaoks päris ennekuulmatut juttu. 

Muu seas väidab Brauer: «Kui Venemaa peaks vallutussõda Ukrainas, siis see sõda oleks ammu läbi juba. Tegemist on neutraalsel territooriumil uue majanduskeskkonna loomisega.»

Erakonnakaaslane Jaak Madison nimetab Braueri räägitut jaburaks ja absoluutselt EKRE seisukohtadega vastukäivaks. «Lühidalt öeldes on selline jutt jabur ja ei ühti absoluutselt erakonna seisukohaga, vaid meie seisukoht on kõhklusteta see, et Venemaa on agressorriik,» sõnas Madison Postimehele.

Urmas Paet: see on eriti ebameeldiv ja piinlik

Reformierakonna eurosaadiku ja välispoliitika eksperdi Urmas Paeti sõnul vajavad Ukraina inimesed praegu igakülgset toetust, sealhulgas moraalset toetust. Seetõttu on sõbraliku riigi ehk Eesti parlamenti kandideeriva inimese suust agressorriigi Venemaa hoiakute ja narratiivide levitamine eriti ebameeldiv ja piinlik.

«See on halb meie ühiskonnale, aga muidugi ka Ukrainale. Ükski vabadust ja inimõigusi austav erakond ei saaks agressorriigi narratiivide levitamist oma ridades õigeks pidada ja sellega leppida,» sõnas Paet.

Kommentaarid (28)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles