NÄDALA NÄGU Helir-Valdor Seeder tõmbab kübarast jäneseid välja (4)

Andres Herkel
, arvamustoimetaja
Copy
23.02.2023, Tallinn Riigikogu XIV koosseisu viimane istung ja pressikonverents. Helir-Valdor Seeder. Foto: Tairo Lutter, Postimees.
23.02.2023, Tallinn Riigikogu XIV koosseisu viimane istung ja pressikonverents. Helir-Valdor Seeder. Foto: Tairo Lutter, Postimees. Foto: Tairo Lutter

Helir-Valdor Seeder on poliitikas pigem aeglane ja visa kulgeja kui tormakas püss. Endisest maavanemast ja põllumajandusministrist sai 2017. aastal mõnevõrra ootamatult Mart Laari ajastu järgse Isamaa kõige püsivam liider.

Vähem kui kümne aasta jooksul on Isamaa(liit) kolm korda pungunud. Sealt tulid riburada pidi Vabaerakonna tuumik (2014) ning suur osa Eesti 200 (2018) ja Parempoolsete (2022) tegijaid. Nelja-aastast tsüklit arvestades saab seega 2026. aastal näha, kas Eesti vanim erakonnapuu veelgi võsusid ajab.

Seedri hinge peal on Lavly Perlingu ja Parempoolsete pagendamine. Ja ehkki Perling on peaministrikandidaadina Seedrist populaarsem, näitab valimisennustus arvestatavat edu ikka Seedri juhitud Isamaale.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles