Ida-Virumaa keskerakondlased tahavad torpedeerida eestikeelse hariduse plaani (3)

Copy
Keskerakonna peakontor.
Keskerakonna peakontor. Foto: Tairo Lutter

Keskerakonna Ida-Virumaa kandidaadid tutvustasid täna pärastlõunal saadetud kirjas venekeelsete koolide õpetajatele valimislubadusi, mille hulgas lubatakse vesi peale tõmmata valitsuse plaanile minna üle eestikeelsele õppele. 

Kandidaadid selgitavad valimisreklaamis, et nemad lubaksid iga kooli hoolekogu ise valida õppekeele ning pooldavad keelekümbluse säilitamist. 

Keskerakondlased lubavad vene kooli kujundada teisiti

Oma programmis käsitlevad kandidaadid oma visiooni venekeelsest koolist detailselt. «Meie nägemus lahendusest väljendub parandustes, mida keskerakondlased seaduses ette nägid (parlamendi lahkuv koosseis ei võtnud neist ühtegi vastu):»

  • «Ühtset üleminekugraafikut riigi kõigis koolides ei kehtestata.»
  • «Iga kool, kus jäetakse alles osaline venekeelne õpe, peab selgelt märkima, millist metoodikat mitmekeelseks õppeks kasutatakse.»
  • «Säilitame osalise venekeelse õppe, nagu on praegu. Säilitame keelekümbluse ja «Eestikeelne õpetaja igasse klassi!» programmid.»
  • «See ei tähenda «vene õpilaste tulevikuta jätmist», nagu väidavad seaduse pooldajad. Keelekümblus, eesti keele õpetamise parandamine, õpetajate motiveerimine palga osas – see kõik on osa Keskerakonna positiivsest programmist.»
  • «Põhikooli või gümnaasiumi üksikute klasside õppekeelt saab muuta kooli hoolekogu ettepanekul ning kohaliku omavalitsuse (munitsipaalkoolide puhul) ja ministri (riiklike koolide puhul) otsusel.»
Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles