I OSA Teokarbimeetod – ennustame, kes kellega võimuliidu moodustavad

Marek Strandberg
, teaduse- ja tehnikatoimetuse juhataja
Copy
Erakvähk vajab enda kaitseks mõne limuse koda või selleks sobib kasvõi sobiliku mõõduga konservikarp. Poliitkas läbilöömiseks moodustataksegi võimuliite, kus domineeriv limus pakub oma karbi ja edasine sõltub juba sellest, kas teised erakondlikud loomad sinna sisse mahuvad või mitte.
Erakvähk vajab enda kaitseks mõne limuse koda või selleks sobib kasvõi sobiliku mõõduga konservikarp. Poliitkas läbilöömiseks moodustataksegi võimuliite, kus domineeriv limus pakub oma karbi ja edasine sõltub juba sellest, kas teised erakondlikud loomad sinna sisse mahuvad või mitte. Foto: Wikimedia Commons

Postimees küsis riigikokku pürgijatelt 29 olulist küsimust. Need küsimused on ka Postimehe Hääleandja aluseks. Nende põhjal teduslikulaadse meelehutuse korras koostatud teokarbimudeliga analüüsimegi seda, kuidas võimuliidus kokku sobida võidakse või siis millisest kooslusest head nahka tulla ei saagi.
Esimeses artiklisarja  osas saate ülevaate meetodist ja juttu tuleb, sellest, kas ja kuidas Reformierakonna teokarpi mahuksid ära Eesti 200 ja EKRE.

Järgnev pole kindlasti ametlik politoloogiline teooria aga samas, paljud neist siis ikka ennustusvõimelised on. Vähesed. Rohkem juhuse küsimus, kui kellegi poliitennustus täkke läheb. Võtke edasist kui teaduslikku laadi meelelahutust. Kuna seda pole testitud sadade valimiste ja kümnete tuhandete kandidaatide puhul, siis on see tõepoolest ei midagi muud kui kõige ehtsam soolapuhumine. Ütleme nii, et üks paljude hulgast – seega nautige või kiruge.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles