Briti erukindral andis hinnangu olukorrale Bahmuti ümbruses

BNS
Copy
Ukraina sõdurid soomukil Bahmuti lähedal.
Ukraina sõdurid soomukil Bahmuti lähedal. Foto: ANATOLII STEPANOV/Scanpix

Briti erukindrali Richard Dannatti hinnangul on Ukraina vägedel on mõtet taanduda Donetski oblastis asuva Bahmuti ümbruses kindlamale kaitseliinile, vahendas pühapäeval telekanali CNN usutlust ukrainlaste uudisteportaal Unian.

Dannatti sõnul usub ta, et linn, mille lähedal on pikka aega ägedad lahingud käinud, ei ole Ukraina jaoks tegelikult strateegiliselt «väga oluline».

«Piiratud linn on toiminud tõhusalt alasina, kus on murtud nii palju venelaste elusid. Praegu on ukrainlastel mõistlik taanduda kindlamale kaitseliinile ja jätkata seal võitlust,» ütles Dannatt.

Sõjaväelane on veendunud, et nüüd on Ukraina relvajõudude peamiseks ülesandeks Venemaa pealetungi heidutamine ja hiliskevadel või suve alguses suudavad nad lääne varustust kasutades läbi viia tugeva vasturünnaku.

«Ma arvan, et ma pole ainuke, kes usub, et mõned otsustavad löögid, mis antud teatud punktides sellel väga laial rindel Venemaa armee pihta, võivad murda Vene sõduri moraali või koguni murda Vene sõjaväe selja,» rääkis erukindral.

Dannatt avaldas ühtlasi arvamust, et lääs ei ole Ukraina heaks relvatarnete küsimuses piisavalt teinud.

«Peame tegema kõik endast oleneva, et see sõda tänavu lõpetada,» rõhutas erukindral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles