Martin Helme EKRE valimispeol Hiltoni hotelli restoranis.
Martin Helme EKRE valimispeol Hiltoni hotelli restoranis. Foto: Eero Vabamägi

Kui Kaja Kallas (RE) tõi valimistelt ära rekordilised 31 821 häält, siis tegelikult polnud see eriline üllatus. Kelle häältesaak aga üllatas kas kopsakuse või hoopis kasinusega?

Edukad üllatajad, ​top-5:

Hanno Pevkur (RE, esinumber Lääne-Virumaal, 6568 häält). Võttis 23,2 protsenti ringkonna häältest, mis on Kaja Kallase järel edukuselt teine tulemus. Samas piirdub Pevkuri side Lääne-Virumaaga ema vanemate elukohaga. Hanno Pevkur sündis Ida-Virumaal, gümnaasiumi lõpetas aga juba Järvamaal Järva-Jaanis, kus on tema isa juured. Enne valimisi ei osanud isegi maakonnaleht Virumaa Teataja Pevkuri ülisuurt edu ette näha: «Üpris tõenäoline lootus riigikokku saada on Hanno Pevkurilgi, kuigi tema on siin kandideerides siiski külalisesineja.» Tõenäoliselt aitas heale tulemusele kaasa kaitseministriamet ja Ukraina sõja ajal sihikindel tegutsemine Eesti kaitsevõime parandamise nimel. Kuigi erakond eitab seost, oli tema nihutamine Kagu-Eestist Lääne-Virumaale Nursipalu harjutusvälja ümber toimuva taustal taktikaliselt väga õige samm.
Hanno Pevkur (RE, esinumber Lääne-Virumaal, 6568 häält). Võttis 23,2 protsenti ringkonna häältest, mis on Kaja Kallase järel edukuselt teine tulemus. Samas piirdub Pevkuri side Lääne-Virumaaga ema vanemate elukohaga. Hanno Pevkur sündis Ida-Virumaal, gümnaasiumi lõpetas aga juba Järvamaal Järva-Jaanis, kus on tema isa juured. Enne valimisi ei osanud isegi maakonnaleht Virumaa Teataja Pevkuri ülisuurt edu ette näha: «Üpris tõenäoline lootus riigikokku saada on Hanno Pevkurilgi, kuigi tema on siin kandideerides siiski külalisesineja.» Tõenäoliselt aitas heale tulemusele kaasa kaitseministriamet ja Ukraina sõja ajal sihikindel tegutsemine Eesti kaitsevõime parandamise nimel. Kuigi erakond eitab seost, oli tema nihutamine Kagu-Eestist Lääne-Virumaale Nursipalu harjutusvälja ümber toimuva taustal taktikaliselt väga õige samm. Foto: Madis Veltman
Kommentaarid
Copy