Tallinnas saab tasuta ära anda ohtlikke jäätmeid

BNS
Copy
Ohtlikud jäätmed.
Ohtlikud jäätmed. Foto: Marko Saarm

Kahel maikuu nädalavahetusel toimuvad Tallinnas kevadised ohtlike jäätmete ja kasutuskõlblike esemete kogumisringid.

Kogumisringide käigus saavad Tallinna elanikud tasuta, mugavalt ning keskkonda säästvalt üle anda kodumajapidamises tekkinud ohtlikke jäätmeid ning kasutuskõlblikke esemeid.

Igas linnaosas määratud peatuspaigas ootab vastavalt graafikule kaks autot – üks ohtlike jäätmete jaoks ja teine kasutuskõlblike asjade jaoks.

11 mail toimub kogumisring Pirital ja Kristiines, 12. mail Nõmmel ja Lasnamäel, 18. mail Mustamäel ja Kesklinnas ning 19. mail Haaberstis ja Põhja-Tallinnas. Kogumisautode täpne sõidugraafik on Tallinna kodulehel.

Ohtlikest jäätmetest võetakse vastu: ohtlikke aineid sisaldavad ja nendega saastunud pakendid; akud ja patareid; vanad ravimid; värvide, lakkide liimide ja lahustite jäägid; õlid ja rasvad, mitmesugused määrdeained; absorbendid, filtermaterjalid, saastunud kaltsud ja kaitseriietus jms; õlifiltrid ja antifriisi jäägid; nakkusohtlikud teravad ja torkivad jäätmed; aiandusmürgid ja väetiste jäägid, pestitsiidid; kemikaalijäägid; ohtlikke aineid sisaldavad pesuained; elavhõbedat sisaldavad jäätmed; vanad elektri- ja elektroonikaseadmed.

Kogumisringe korraldab Tallinna Jäätmekeskus. Suuremaid kasutuskõlblikke esemeid nagu mööbel ja töökorras koduseadmed kogumisringi käigus vastu ei võeta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles