Põhja-Korea süüdistas Ühendriike tahtlikus suhete pingestamises

Copy
Kim Jong-un ja Kim Yo-jong.
Kim Jong-un ja Kim Yo-jong. Foto: Pool New/Scanpix

Põhja-Korea välisministeerium süüdistas Ühendriike tahtlikus suhete pingestamises, edastas teisipäeval riiklik uudisteagentuur KCNA.

«Meie korduvatele hoiatustele vaatamata jätkab USA tahtlikult olukorra pingestamist korraldades ühisõppusi Lõuna-Korea armeega,» seisis välisministeeriumi avalduses.

«Hiljutine ühine õhuõppus näitas selgelt, et USA kava kasutada Põhja-Korea vastu tuumarelvi viiakse edasi pideva suhete pingestamisega. Avaldame sügavat kahetsust USA ja Lõuna-Korea vastutustundetu ja murettekitava musklitenäitamise pärast, mis tõukavad pidevalt olukorda Korea poolsaarel ettearvamatusse seisu» lisati teadaandes.

«Põhja-Korea nõuab rahu ja stabiilsust häirivate sõjaliste vaenulike tegevuste viivitamatut lõpetamist Korea poolsaarel. Kui USA ja Lõuna-Korea ohtlikud sõjalised provokatsioonid jätkuvad, siis pole mingit garantiid, et Korea poolsaarel, kus mõlema poole tohutud relvajõud on teravas vastasseisus, ei teki vägivaldset konflikti,» hoiatas välisministeerium.

«Hoiame silma peal USA vägede ja Lõuna-Korea nukuvalitsuse sõjalistel sammudel ning oleme alati valmisolekus, et rakendada kohaseid, kiireid ja ülekaalukaid meetmeid vastavalt meie hinnangule,» ütles riigi liidri Kim Jong-uni mõjuvõimas õde Kim Yo-jong eraldi avalduses.

Naine ei täpsustanud, milliseid meetmeid Põhja-Korea rakendab, kuid riik on sageli teinud raketikatsetusi vastuseks USA-Lõuna-Korea sõjalistele ühisõppustele.

«USA ja Lõuna-Korea demonstratiivsed sõjalised käigud ja kõikvõimalik vaenulik retoorika loovad kahtlemata tingimused selleks, et Põhja-Korea võib olla sunnitud midagi ette võtma,» hoiatas Kim.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles