Mehhikos röövisid relvastatud mehed neli USA kodanikku

Copy
Kaader ameeriklaste röövimispaigast.
Kaader ameeriklaste röövimispaigast. Foto: Stringer/Scanpix

Mehhiko ja USA ametivõimud teatasid esmaspäeval, et töötavad nelja ameeriklase turvalise kodumaale naasmise nimel, kes rööviti pärast piiriületust Mehhikosse.

USA Föderaalne Juurdlusbüroo (FBI) pakkus 50 000 dollari suurust preemiat ohvrite leidmise ja inimröövi toimepanijate tabamiseni viiva informatsiooni eest.

«USA kodanikud sõitsid reedel Põhja-Carolina numbrimärkidega valge sõiduautoga Tamaulipase osariigis asuvasse Matamorosesse,» täpsustati avalduses.

«Varsti pärast Mehhikosse sisenemist tulistasid tundmatud mehed ameeriklaste auto pihta. Kurjategijad sundisid kõik neli ameeriklast oma sõidukisse ja viisid sündmuskohalt minema,» lisati teadaandes.

Mehhiko president Andres Manuel Lopez Obrador ütles, et ameeriklased sisenesid riiki ravimite ostmiseks ja sattusid kogemata kuritegelike rühmituste vastasseisu keskmesse.

«Mehhiko julgeolekuministeerium teeb nende leidmiseks USA võimudega koostööd,» sõnas president ajakirjanikele.

USA suursaadik Mehhikos Ken Salzar teatas, et vahejuhtumis hukkus traagiliselt ka üks «süütu Mehhiko kodanik».

Telelakanali CNN andmetel võis tegu olla narkokartelli kuuluvate kurjategijatega, kes ameeriklased ilmselt kellegagi segi ajasid.

Matamoros asub teisel pool piiri Texase osariigi Brownsville´i linnast ning on haaratud uimastiäri ja muu organiseeritud kuritegevusega seotud vägivallast.

Tamaulipase osariigi maanteid peetakse inimröövide ohu tõttu Mehhiko kõige ohtlikumate hulka kuuluvateks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles