Tel Avivis sai tulistamises haavata kolm inimest

Copy
Israeli politseinikud rünnakupaigas.
Israeli politseinikud rünnakupaigas. Foto: Jack Guez/Scanpix

Iisraelis Tel Avivis sai neljapäeva õhtul tulistamises haavata kolm inimest, teatasid võimuesindajad.

Iisraeli politsei hinnangul võis tegemist olla terrorirünnakuga.

«Politseinikud tegid kahjutuks kahtlusaluse, kes tulistas jalakäijaid,» teatas politsei.

Iisraeli kiirabiteenistus kinnitas, et sündmuskohalt viidi kiiresti haiglasse kolm haavatut.

«Evakueerisime kolm kuulihaavadega kannatanut. Üks neist on kriitilises seisundis, üks raskete vigastustega ja üks kergelt haavatud,» täpsustas teenistuse juht Eli Bin Iisraeli televisioonile Kan.

Iisraeli politsei pressiesindaja Dean Elsdunne teatas mõne aja pärast, et üks kolmest haavata saanud inimesest suri haiglas, kuid hiljem lükkas ta ise selle ümber.

«Täna Tel Avivis toimunud rünnaku kolm ohvrit on endiselt kõik elus,» kinnitas Elsdunne pärast arstidega rääkimist.

Iisraeli riikliku julgeoleku minister Itamar Ben-Gvir teatas veidi hiljem, et politsei lasi Tel Avivis tulistanud mehe maha.

«Tel Avivis toimus tõsine rünnak. Õnnitlen politseiametnikku, kes vapra teoga hävitas terroristi ja päästis palju elusid,» ütles Ben-Gvir avalduses.

Roomas ametlikul visiidil viibiv Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu soovis lühikeses televisioonis edastatud avalduses «vigastatutele kiiret paranemist».

«Ma kuulsin tulistamist ja nägin inimesi põgenemas. Laadisin kohe relva ja jooksin sündmuskoha poole,» kirjeldas ründajat kahjutuks teha aidanud politseinik David Friedmann uudisteagentuurile AFP.

«Ühel hetkel ma tegin tema pihta kolm lasku ja minu kolleeg lasi samuti kolm lasku. Kui ta kukkus, siis tulistati teda uuesti, et ta enam lasta ei saaks,» lisas politseiametnik.

Iisraeli julgeolekujõud tapsid okupeeritud Läänekaldal neljapäeva hommikul kolm palestiinlast.

Ben-Gvir kiitis politsei eriüksust «meie võitlejate pihta tule avanud põlastusväärsete terroristide tapmise eest».

Iisraeli politsei teatel korraldati haarang Jaba külas, eesmärgiga püüda kinni piirkonnas toimetavate juudiriigi sõdurite vastu rünnakuid korraldanud tagaotsitavad isikud. Kahtlusalused avasid tule eriüksuslaste vastu, kes vastasid tulega ja tapsid kolm inimest, kes kõik olid äärmusrühmituse Islamidžihaad liikmed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles