Microsoft peab juba üle aasta Ukrainas ränka võitlust Venemaa riiklikult toetatud küberkurjategijate vastu, kes ründavad Ukraina valitsusasutusi, kriitilist infrastruktuuri ja ettevõtteid.

USA lääneranniku suurlinna Seattle’i lähedal, ligikaudu poolesaja kilomeetri kaugusel Redmondis asub tarkvaragigandi Microsofti linnak. Sinna pääseb kiirteed mööda, mida ääristavad rohmakad betoonist peale- ja mahasõidurambid. Kahel pool teed on tihe segamets, mis tekitab teleseriaalist «Twin Peaks» tuttava, ühtaegu rahustava ja ärevaks tegeva meeleolu.

Teekond Redmondi lookleb pärast kiirteed veidi metsa vahel ja siis avardub vaade lihtsa joonega madalate, suurte akendega õhuliste betoonmajade ja rohke haljastusega piirkonnaks, kus pole enam jälgegi tumeda metsamassiivi tekitatud valvsusest. Näib, nagu oleks tagasihoidlikule ja hea maitsega arhitektile antud vabad käed ja põhjatu rahakott, et sadakond modernistlikus võtmes hoonet kahesajale hektarile laiali laotada ja haljastusega vääristada.

Microsofti Redmondi linnak on inimmõõtmeline ja turvalist enesetunnet tekitav, teedel liiguvad Microsofti logodega kaunistatud valged bussikesed, mis toovad töötajad suurlinnast hommikul tasuta tööle ja viivad õhtul koju.

Kommentaarid
Copy