Me saame hakkama Suuga teeb suure linna.... (1)

Kätlin Konstabel
, psühholoog ja pereterapeut
Copy
Lubadus olgu täpne ja nii andjale kui ka saajale ühtmoodi mõistetav.
Lubadus olgu täpne ja nii andjale kui ka saajale ühtmoodi mõistetav. Foto: Wavebreakmedia Ltd/Panthermedia/Wavebreakmedia Ltd

Vaatad uudistest, kuidas poliitikud valijate hääli püüdes maad ja ilmad kokku lubavad; kuulad, mis on sihikul uuel võimalikul valitsusel, ja oled segaduses. Lemmikpartei näikse pääsevat valitsusse, aga sinu lemmiklubadusest pole enam juttugi? Keegi ei hoiatanud valimiskampaania ajal ka, et just see esimesena ohverdatakse – või et üldse midagi ohverdatakse. Pettumus võtab maad ja peas kinnitab kanda juba varem sinna pugenud mõte, et poliitikud valetavad suud-silmad täis, et vaid võimu juurde saada.

Ometi pole lubaduste jagamine ja nendest taganemine ju miski, mida inimesed hakkavad tegema alles siis, kui otsustavad poliitikuks hakata. Meist enamik kipub endale ja kaasteelistele lubadusi jagama ning me kõik oleme kogenud, kuidas ühel või teisel põhjusel tuleb lubadusest taganeda. Vahel on nii mõnelgi meist tulnud tegeleda ka segadusega, kus meie meelest pole mingit lubadust või ka kokkulepet olnudki, teise arvates aga on tegemist inetu altvedamisega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles