Esmaspäeval algab Vanasadama trammitee ehitus

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Vanasadama trammiliini ehitus muudab liikluskorraldust.
Vanasadama trammiliini ehitus muudab liikluskorraldust. Foto: Madis Veltman

Külmade ilmade tõttu edasi lükatud trammitee ehituse algus läheb uuel nädalal käima ja toob kaasa ka esimesed liikluspiirangud.

Gonsiori tänava kesklinnast väljuval suunal Laikmaa ja Reimani tänava vahel suletakse liiklus esmaspäeva, 13. märtsi hommikupoolikul.

Peale selle tehakse esmaspäeval alates kella kümnest Laikmaa tänava Gonsiori tänava ja Narva maantee vahelisel lõigul ettevalmistustöid sõidusuundadevahelisel eraldussaarel.

Teisipäeval, 14. märtsil kell 8 hommikul suletakse liiklus Laikmaa tänaval Gonsiori tänava ja Narva maantee vahel suunaga Narva maanteele. Kahesuunaline 1+1 sõidurajaga liiklus on viidud Laikmaa tänaval teisele poole. Jalakäijatele on tagatud läbipääsud mõlemal tänavapoolel.

«Ehkki külmakraadid ei lubanud meil sellel nädalal tööd alustada, oleme töögraafiku koostamisel arvestanud võimalike ettenägematute asjaoludega ning nädalane viivitus ei mõjuta ehitusgraafikut oluliselt,» ütles abilinnapea Vladimir Svet. «Ehituse alustamisega muutub kesklinnas ka liikluskorraldus, loodame linlaste mõistvale suhtumisele ja palume liiklejatel järgida objektide ajutist liikluskorraldust.»

Sadamaalal algab töö järgmise nädala lõpus või ülejärgmise alguses. Siis suletakse liiklus Kai tänaval, kuid sadama ja kruiisiterminali ligipääs on tagatud kogu ehitusperioodi jooksul.

Seoses ehituse esimese etapiga on ümbersõidule suunatud bussiliinid nr 9, 11, 31, 46, 55, 67 ja 68. Muudetud liikumisteega bussiliinide peatustesse on paigaldatud infomaterjalid ajutise marsruudi kirjelduse ja liikumisskeemidega. Ümbersõidul olevatel liinidel võib esineda hilinemisi ning kesklinna piirkonnas võib pikeneda jalgsikäigumaa peatustesse. Muudatusi ühissõidukite liikumisteedes ja graafikutes saab jälgida veebilehel https://transport.tallinn.ee/.

Vanasadama trammitee veebilehel tallinn.ee/vanasadamatramm saavad ühissõidukite kasutajad detailse ülevaate bussiliinide ümbersuunamisest ning autoga liiklejad leiavad liikluskorralduse infot koos ümbersõiduskeemidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles