Urmas Paet eurovoliniku ametikohast: miks mitte? (4)

Kuku Raadio
Copy
Endine välisminister Urmas Paet.
Endine välisminister Urmas Paet. Foto: Remo Tõnismäe

Europarlamendi saadik Urmas Paet sõnas Kuku raadio saates «Välismääraja», et sooviks töötada Eesti eurovolinikuna. Samas ei välistanud ta ka võimalust naasta Eesti poliitareenile.

Pühapäevases Kuku raadio saates «Välismääraja» küsis saatejuht Neeme Raud Urmas Paeti (RE) käest, kas tugev valimistulemus paneb tal mõtted liikuma selle suunas, et Euroopa Parlamendist tagasi tulla.

Paet sõnas, et on olnud Euroopa Parlamendi liige varsti juba üheksa aastat. Enne seda oli ta üheksa ja pool aastat välisminister. «Kui võtta seda paralleeli, siis võib-olla tõesti üks tsükkel hakkab millalgi täis saama. Mul endal ei oleks midagi selle vastu, et panustada täitevpoliitikasse või täitevvõimu kas Euroopa Liidu või võib-olla ka Eesti kontekstis,» ütles Paet.

Saatejuhi täpsustavale küsimusele vastates lisas Paet, et Euroopa Komisjoni töö on praegu Euroopa ja maailmapoliitika jaoks väga oluline. «Miks mitte, mul oleks huvi ka Euroopa Komisjoni tasandil töötada, kui peaks selline võimalus tekkima,» ütles ta.

Praegu on Eestist Euroopa Komisjonis Kadri Simson, kes on seal energeetikavolinik. Tema ametiaeg lõpeb 2024. aasta sügisel. Euroopa Komisjon on Euroopa Liidu täidesaatev organ, mille igapäevatöö on Euroopa Liidu poliitika elluviimine ja Euroopa Liidu rahaliste vahendite haldamine.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles