Zelenskõi tänas energiataristu parandamisega vaeva näinud inimesi

BNS
Copy
Ukraina sõdur Donetski oblastis.
Ukraina sõdur Donetski oblastis. Foto: SERGEY SHESTAK/Scanpix

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi tänas pühapäevases videosõnumis kõiki inimesi, kes pärast Vene sissetungijate viimast massiivset rünnakut nägid vaeva energiataristu parandamisega, vahendas ukrainlaste uudistekanal Unian.

«Kõik linnad ja kogukonnad, kus pärast järjekordset vaenlase rünnakut energiataristule oli probleeme vooluga, varustatakse taas elektriga,» lubas riigipea.

«Tänase seisuga oli võimalik taastada elektriga varustamise võimalused Harkivis ja Žitomõris. Elektriga on taas varustatud kõik sealsed linnad ja kogukonnad, kus oli probleeme energiavarustusega. Tänan kõiki ja kõiki kes selle nimel töötasid,» sõnas Zelenskõi.

9. märtsil korraldasid Venemaa sõjaväelased massilise raketirünnaku Ukrainale. Rünnak kestis üle kuue tunni.

Sissetungijad ründasid Dnipropetrovski, Žõtomõri, Kirovohradi, Harkivi, Sumõ, Vinnitsa, Lvivi, Ivano-Frankivski, Odessa, Zaporižžja oblastit ja Kiievit.

Pärast rünnakut ja elektriseadmete kahjustamist tekkis kõige keerulisem olukord elektrivarustusega Harkivi ja Žõtomõri oblastites.

12. märtsi hommikuse seisuga teatas energiaettevõte Ukrenergo, et energiasüsteemi taastamine pärast 15. raketirünnakut ja 18. droonirünnakut jätkub. Harkivis kasutati pühapäeval ülekoormuse tõttu veel voolu hädaseiskamisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles