Tallinnas algav uue trammiliini ehitus muudab liikluskorraldust

BNS
Copy
Vanasadama trammiliini ehitus muudab liikluskorraldust.
Vanasadama trammiliini ehitus muudab liikluskorraldust. Foto: Madis Veltman

Esmaspäeval algab Tallinnas Vanasadama trammiliini esimese etapi ehitus, millega kaasnevad ümberkorraldused kesklinna liikluses.

Töid alustatakse Gonsiori ja Laikmaa tänaval, mistõttu suletakse kell 11 liiklus Gonsiori tänava kesklinnast väljuval suunal Laikmaa ja Reimani tänava vahel, teatas BNSile Tallinna linnavalitsus.

Lisaks tehakse alates kella 10 Laikmaa tänaval Gonsiori tänava ja Narva maantee vahelisel lõigul ettevalmistusi sõidusuundade vahelisel eraldussaarel.

Teisipäeval kell 8 suletakse liiklus Laikmaa tänaval Gonsiori tänava ja Narva maantee vahel, suunaga Narva maanteele. Kahesuunaline 1+1 sõidurajaga liikluskorraldus on viidud Laikmaa tänaval teisele poole. Jalakäijatele on tagatud läbipääs mõlemal tänavapoolel.

Sadamaalal algavad tööd järgmise nädala lõpus või ülejärgmise alguses. Siis suletakse liiklus Kai tänaval, kuid sadama ja kruiisiterminali ligipääs on tagatud kogu ehitusperioodi jooksul.

Seoses ehituse esimese etapiga on ümbersõidule suunatud bussiliinid 9, 11, 31, 46, 55, 67 ja 68. Bussipeatustes on infomaterjalid ajutise marsruudi kirjeldusega ja liikumisskeemidega. Ümbersõidul liinidel võib ette tulla hilinemisi ning kesklinna piirkonnas võib pikeneda jalgsikäigumaa pikkus peatustesse. 

Vanasadama trammitee veebilehel tallinn.ee/vanasadamatramm saavad ühistranspordi kasutajad detailse ülevaate bussiliinide ümbersuunamisest ning autoga liiklejad leiavad liikluskorralduse info koos ümbersõiduskeemidega.

Trammi tulevane liikumistee kulgeb Kivisilla tänavalt vasakpöördega Gonsiori tänavale. Edasi liigub trass Laikmaa, Hobujaama ja Ahtri tänava kaudu kuni sadamaalani. Laeva, Kuunari ja Kai tänava kaudu läbitakse Sadama A-terminali esine ning Logi ja Rumbi tänava kaudu liigutakse Linnahalli alt läbi. Kultuurikatla juurde jõudes liitub trammitee Mere ja Põhja puiesteelt kulgeva Kopli-suunalise trammiteega. Praeguste plaanide järgi algab tööde teine etapp 4. aprillil.

Tuleva aasta suvel valmib ligi 2,5 kilomeetri pikkune uus trammiliin, mis algab Kivisilla ja Gonsiori tänava ristmikust ning ulatub kuni Põhja puiesteeni. Tööde lõpptähtaeg on 2025. aasta veebruar.

Vanasadama trammiliini ehitus läheb maksma ligi 46 miljonit eurot, millest 26 miljonit tuleb taaste- ja vastupidavusfondist (RRF).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles