Ringkonnakohus: Poolamets ei käitunud Jaadlat korruptandiks nimetades õigusvastaselt

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Andres Jaadla (keskel) ja Anti Poolamets (paremal) on tülitsenud ka väljaspool kohut. Näiteks Jaadla külaskäik Poolametsa korraldatud kõnekoosolekule päädis sõnasõja ja külalise minema saatmisega.
Andres Jaadla (keskel) ja Anti Poolamets (paremal) on tülitsenud ka väljaspool kohut. Näiteks Jaadla külaskäik Poolametsa korraldatud kõnekoosolekule päädis sõnasõja ja külalise minema saatmisega. Foto: Erakogu

Tartu ringkonnakohus leidis, et Anti Poolamets (EKRE) ei käitunud õigusvastaselt, kui mainis peaaegu kaks aastat tagasi sotsiaalmeediapostituses, et Andres Jaadla (KE) on kunagi ammu korruptsioonikuriteos süüdi mõistetud. Ringkonnakohtu otsus pole jõustunud ja see on riigikohtusse edasi kaevatud.

Ringkonnakohus tühistas 6. veebruaril Viru maakohtu varasema otsuse, mille järgi käitus Poolamets Jaadla kunagist süüdimõistmist meenutades õigusvastaselt. Ringkonnakohtu otsuse põhjal võib aga meedias, mille alla kuulub kohtu hinnangul ka sotsiaalmeedia, siiski avaldada eraelulisi andmeid, kui selleks on ülekaalukas avalik huvi. Siinkohal on «eraeluliste andmete» all jutuks eelkõige Jaadla süüdimõistmine korruptsioonikuriteos 2012. aastal.

Kahe poliitiku kohtuvaidluse ajendiks oli Poolametsa 2021. aasta 1. juunil tehtud Facebooki postitus, kus ta muu hulgas kirjutas: «Rakvere endine linnapea [Andres Jaadla] mõisteti 2012 süüdi korruptsioonis. Keskerakond aga premeeris teda Rakvere abilinnapea kohaga. Seetõttu keeldus EKRE Rakveres koalitsiooni minemisest.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles