Kanadas sõitis veomasin otsa jalakäijatele

Copy
Kaader sündmuskoha lähedalt.
Kaader sündmuskoha lähedalt. Foto: AP/Scanpix

Kanadas asuvas Amqui linnas sõitis veomasin esmaspäeval otsa jalakäijatele, kellest kaks sai surma ja üheksa vigastada, teatas politsei.

Quebeci politsei pressiesindaja Helene St. Pierre ütles uudisteagentuurile AFP, et sündmuskohal peeti kinni 38-aastane mees.

Politsei uurib, kas tegu võis olla tahtliku inimestele otsasõiduga.

«Juhtunu asjaolude väljaselgitamiseks töötavad õnnetuste rekonstrueerimise eksperdid. Kõik viitab sellele, et tegemist on eraldiseisva juhtumiga. Piirkonnas enam ohtu pole ja kahtlustatavaid on ainult üks,» lisas politsei eestkõneleja.

Politseiniku andmetel on kahe inimese vigastused rasked ja nad tuli toimetada Québeci haiglasse. Kõneisik lisas, et juht põgenes alguses sündmuskohalt, kuid andis end hiljem lähedalasuvasse politseijaoskonda üles.

Vahejuhtum leidis aset veidi pärast kella kolme päeval Amqui peatänaval.

Pealtnägijad rääkisid kohalikule meediale, et veoauto sõitis populaarse pruulikoja ees kõnniteel otsa mitmele ohvrile ja jätkas sõitmist veel umbes 400–500 meetrit tabades veel inimesi.

Provintsi sisejulgeolekuminister Francois Bonnardel teatas suhtlusvõrgustikus Twitter, et esialgne informatsioon viitab «tõsise õnnetuse» toimumisele.

«Minu süda on täna Quebeci osariigi Amqui elanikega. Hoian kõiki, keda see puudutab, oma mõtetes,» ütles peaminister Justin Trudeau sotsiaalmeedias.

Amqui asub umbes 650 kilomeetrit Montrealist põhja pool. Maalilisel Gaspe poolsaarel asuvas linnas elab ligikaudu 6000 elanikku.

Kuu tagasi sõitis buss Montreali eeslinnas päevakeskusesse, kus hukkus kaks nelja-aastast last ja kuus sai vigastada, mis oli politsei hinnangul tahtlik tegu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles