Parkimist kontrollinud politsei ja mupo tabasid Tallinna kesklinnas kümneid rikkujaid (1)

Postimees
Copy
Kuigi enamasti on autojuhtimise eas inimese intelligentsuse tase arenenud tasemele, et ta jalakäijate ülekäigurajale sõidukit ei pargi, pole see paraku alati nii.
Kuigi enamasti on autojuhtimise eas inimese intelligentsuse tase arenenud tasemele, et ta jalakäijate ülekäigurajale sõidukit ei pargi, pole see paraku alati nii. Foto: Liiklusjärelevalvekeskus

Politsei liiklusjärelevalvetalituse ja Tallinna munitsipaalpolitsei patrullid tabasid esmaspäeval parkimist ja peatumist kontrollides lühikese ajaga kümneid rikkujaid.

Reidi eesmärk oli pöörata tähelepanu juhtidele, kellel on parkimise või peatumise kord meelest läinud, või kes arvasid, et kui neil vaja, siis reeglid ei kehti.

Kontrolliti Narva ja Pärnu maantee piirkonda ning vaadati üle ka Tallinna Tehnikakõrgkooli ümbrus. Kontrolli tulemusena jagasid politseinikele selgitusi 40 reegleid rikkunud juhti. Sõidukite puhul, mille juhiga politsei kontakti ei saanud, aitas viivistasu otsusega reegleid meelde tuletada Tallinna munitsipaalpolitsei.

Politsei liiklusjärelevalvetalitus märkis, et sisselülitatud ohutuledega keelatud kohas seisva sõiduki ravib enamasti politsei sekkumine kiiresti terveks.

Politsei tuletab liiklejatele meelde elementaarsed peatumise ja parkimise reeglid

  • Mootorsõidukit tohib parkida osaliselt või täielikult kõnniteel, kui seda lubab asjakohane liiklusmärk või teekattemärgis. Ka sellisel juhul tuleb kõnniteel parkides jätta jalakäijale sõiduteest kaugemal kõnniteeserval vabaks vähemalt 1,5 meetri laiune käiguriba.
  • Sõidukit ei tohi peatada ülekäigurajal, jalgrattatee või jalgratta- ja jalgtee sõiduteega lõikumise kohal või lähemal kui viis meetrit enne neid kohti, kahesuunalise tee vasakul poolel peatudes aga lähemal kui viis meetrit pärast neid kohti ning jalgrattarajal.
  • Kõnniteel võib juht peatada sõiduki ka veose laadimiseks, kuid mitte lähemal kui 15 meetrit ühissõidukite peatuskohast ning jättes jalakäijale vabaks vähemalt 1,5 meetri laiuse käiguriba.
  • Peatumine on sõiduki ettekavatsetud seismajätmine sõitjate peale- või mahamineku või veose laadimise ajaks.
  • Liiklusseadus lubab eritalituse sõidukiga peatuda ja parkida kohtades, kus parkimine ja peatamine on keelatud, kui täidetakse tööülesandeid.
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles