Kadriorus loeti emakeelepäeval päikeseloojanguni

Postimees
Copy
Kantselei esisel platsil sai päeva jooksul ettelugemist kuulata.
Kantselei esisel platsil sai päeva jooksul ettelugemist kuulata. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinnas presidendi kantselei ees toimus eilsel emakeelepäeval teist aastat järjest päikesetõusust loojanguni eestikeelsete tekstide lugemise aktsioon, millest võttis osa ligi 70 Eesti ühiskonnategelast. Lugemisega alustas päikesetõusul kell 6.41 president Alar Karis, aktsioonile pani punkti kell 18.21 kirjanik Indrek Koff.

Presidendi kultuurinõunik Rasmus Puur märkis, et mullu, kui riigipea emakeelepäeva lugemisaktsiooni ellu kutsus, ei teadnud keegi, kuidas see välja kukub. Päev osutus aga väga toredaks, pakkudes mõtlemisainet veel mõneks ajaks. «Seetõttu otsustas vabariigi president ka sel aastal 14. märtsil Kadriorus presidendi kantselei ees kokku kutsuda lugemisaktsiooni, et kuulata meie emakeelt. Ja seda sõltumata ilmast,» lausus Puur.

Huvilised said terve päeva vältel presidendi kantselei esisel platsil ettelugemist kuulata või otseülekandes Postimehe vahendusel kaasa elada. Päikeseloojanguni kestnud lugemisaktsioonist võtsid osa tuntud ühiskonnategelased, kultuuri-, haridus- ja teadusinimesed, kirjanikud, näitlejad, muusikud, kunstiinimesed, filmitegijad, sportlased ja paljud teised. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles