Torusiilist meisterdatud pomm vigastas Kristiine keskuse külastajat

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Kristiine keskusele tehti kunagi pommiähvardus. Foto on illustratiivne!
Kristiine keskusele tehti kunagi pommiähvardus. Foto on illustratiivne! Foto: Remo Tõnismäe

Politsei- ja piirivalveamet kinnitas, et teisipäeval lõhati Kristiine keskuses kodukeemiast tehtud pomm. Meisterdajaks oli 14-aastane noormees. 

«Vastab tõele, et eile kella 14.20 ajal visati Kristiine keskusesse sisenenud 34-aastase mehe jalgade poole ese, mis plahvatas. Õnneks ta plahvatuse tagajärjel raskelt viga ei saanud ja suunati kodusele ravile,» täpsustas Põhja prefektuuri kriminaalbüroo isikuvastaste kuritegude talituse juht Hisko Vares.

Sündmuskohale läinud politseinikud pidasid Varese sõnul kinni 14-aastase noormehe, kes viidi menetlustoiminguteks kinnipidamiskeskusse. «Seni kogutud andmete põhjal on alust kahtlustada, et tegemist oli kodukeemiat sisaldanud esemega, mis tekitas keemilise reaktsiooni tulemusena plahvatuse.» Postimehele teadaolevalt oli tegemist Torusiiliga. 

Noormehe suhtes on alustatud menetlust avaliku korra raske rikkumise tõttu.

Aastaid tagasi tekitas Pärnumaa politseinikele üksjagu peavalu sealsete noorte meisterdustöö: pommipauke kõlas rulapargist ja mänguväljakult. Lääne päästekeskuse pressiesindaja kommenteeris toona Postimehele, et kodukeemiast valmistatud pommide plahvatamise tagajärjel on inimesed jäänud pimedaks ja kaotanud jäsemeid.

Torusiili-pommi plahvatus tekib puhastusvahendi ja metalli reaktsioonil. Plahvatuse tõttu laiali lendav söövitav vedelik on ohtlik limaskestadele ja nahale. Vigastusi võib tekitada ka pommi kest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles