Katri Raik: ei saa olla nii, et suhtlus valitsusega käib ühe inimese kaudu (4)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Narva linnapea Katri Raik leiab, et eriesindaja funktsioon peab täiesti selge olema.
Narva linnapea Katri Raik leiab, et eriesindaja funktsioon peab täiesti selge olema. Foto: Sander Ilvest

Narva linnapea Katri Raigi (SDE) sõnul tekitab temas kahetisi tundeid Eesti 200 aseesimehe Kristina Kallase talle edastatud uudis, et on tekkinud idee luua valitsuse esindaja koht Ida-Virumaal. «Nimetus «eriesindaja» jätab mulje, nagu oleks Ida-Virumaa eripiirkond – ei saa seda niimoodi ära tõugata!» lisas ta.

Raik ütles, et kuulis uue valitsuskoalitsiooni plaanist esimest korda esmaspäeval, kui Kristina Kallas talle helistas. «Aga täpsemalt sel teemal minuga räägitud ei ole. Ega meil olegi kombeks asju kohalike inimestega arutada,» mainis ta.

Raigi sõnul on tema põhiline küsimus valitsuskoalitsioonile: milles seisneb esindaja töö põhiline sisu. «Kas ta on PR-naine/mees, kes räägib Eesti riigist Narva elanikele, kohtub töökollektiividega, lasteaedadega ja käsitööseltsidega?» küsis Raik. «Kindlasti peab kohalik omavalitsus suhtlema riigiga otse, ei saa olla nii, et suhtlus käib ühe inimese kaudu. Tema funktsioon peab täiesti selge olema, ja retoorika ei saa algusest peale olla selline, et tegu ongi eriesindajaga. 90ndate alguses oli siin valitsuse eriesindaja, siis oli kohapeal referendum ja varitses oht, et tekib autonoomne piirkond. Ma ei tea mitte ühtegi narvakat, kes ei tahaks olla Eestis. Ei tohi võrrelda tänapäeva 90ndatega!» rääkis Narva linnapea.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles