Omakasu eesmärgil mõrvanud ja laipa rüvetanud kurjategijad said süüdimõistva otsuse

Postimees
Copy
Inge Pullat ja tema poeg Andres.
Inge Pullat ja tema poeg Andres. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Viru maakohus mõistis täna Jõhvi kohtumajas peetud istungil Inge Pullati süüdi laiba rüvetamises ja mõrvas ning mõistis talle liitkaristuseks 16 aastat vangistust.

Aivo Vološini tunnistas kohus süüdi kehalises väärkohtlemises, laibarüvetamises ja mõrvas ning mõistis talle liitkaristuseks seitse aastat vangistust.

Arvutikelmuse katses mõistis kohus nii Inge Pullati kui ka Aivo Vološini õigeks.

Andres Pullati tunnistas kohus süüdi laibarüvetamises ning mõistis talle karistuseks rahalise karistuse 200 päevamäära ulatuses ehk 2660 eurot. Karistuse hulka arvati tema eelvangistuses viibitud kaks päeva ja lõplikult kuulub Andres Pullatil kandmisele rahaline karistus summas 2580 eurot 20 senti.

Samuti rahuldas kohus kannatanu tsiviilhagi ning mõistis Inge Pullatilt ja Aivo Vološinilt solidaardselt välja tsiviilhagi katteks 393 eurot.

Süüdistuse järgi tapsid Inge Pullat ja Aivo Vološin 2021. aasta 2. novembri õhtul täpselt tuvastamata kellaajal Ida-Virumaal Alutaguse vallas Jõuga külas omakasu eesmärgil inimese, et saada endale ohvrile kuulunud talu.

Inge Pullat oli enne välja mõelnud tapmisplaani, kooskõlastanud selle Aivo Vološiniga ja teinud talle ettepaneku see plaan täide viia. Plaani järgi pidi Aivo Vološin naise tapma ning Inge Pullat jälgima samal ajal maja juures, et keegi kõrvaline ei satuks nende tegevust takistama.

2. novembril 2021 sõitsid Inge Pullat ja Aivo Vološin – viimane võttis kaasa pipragaasi – sõiduautoga isiku elukoha lähedusse ja parkisid sõiduki isiku talust eemale. Vološin ja Pullat läksid isiku elumaja juurde. Välisukse juures kohtas Vološin isikut ja laskis talle pipragaasi näkku ning seejärel lõi talle korduvalt tühja šampusepudeliga vastu pead, mille tagajärjel hakkas isiku peast ja ninast verd jooksma. Seejärel võttis Vološin kahe käega ohvri kaelast kinni ja kägistas ta surnuks. Vološini tegevuse ajal seisis Pullat maja nurgal õues ning ootas, kuni Vološin on naise tapnud.

Seejärel otsisid Inge Pullat ja Aivo Vološin maja läbi ja võtsid 3. novembril 2021 majast ära minnes endaga kaasa ohvrile kuulunud esemeid, sealhulgas ASi SEB Pank pangakaardi koos roosat värvi kleepsuga märkmepaberiga, millel oli kirjas number 4979.

Lisaks esemetele tassiti auto tagaruumi ka isiku surnukeha ning seejärel sõitsid Pullat ja Vološin oma elukohta Pärnumaal Põhja-Pärnumaa vallas Viluvere külas, jättes isiku surnukeha esialgu autosse.

Pärast isiku tapmist kasutasid Pullat ja Vološin isikule kuulunud ASi SEB Pank pangakaarti ja selle kaardi juures olnud roosale märkmepaberile kirjutatud PIN-koodi ning üritasid Ida-Virumaal Alutaguse vallas Iisaku alevikus sularahaautomaadist raha välja võtta, kuid teadmata põhjustel see ei õnnestunud.

4. novembril viisid Pullat ja Vološin sõiduki tagaruumis oleva surnukeha sama Põhja-Pärnumaa valla Metsaküla teele, keerasid laiba koormakattesse ja jätsid selle võsasse, teest umbes 10 meetri kaugusele.

6. novembril sõitsid Inge Pullat, Aivo Vološin ja Andres Pullat surnukeha juurde, panid selle autosse ja viisid Põhja-Pärnumaa metsa Taarikõnnu tee äärde kraavi servale.

7. novembril sõitsid Pullatid ja Vološin tagasi Taarikõnnu tee metsa, kus võtsid kraavi servast surnukeha auto peale ja sõitsid Viljandi maakonda Põhja-Sakala valda Kurnuvere külla, kus peatuti põllutee ääres. Andres Pullat ja Aivo Vološin tassisid surnukeha autost välja ja viisid tee kõrval oleva kaevu juurde, mille sees oli redel. Mehed viskasid surnukeha kaevu. Seejärel pani Andres Pullat surnukeha peale suure raske puu ja Aivo Vološin viskas peale suure kivi, mille tagajärjel jäi laip vee alla ega olnud nähtav.

Kohtuotsus ei ole jõustunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles