LAURI MÄLKSOO ⟩ Vladimir Putinile tõi vahistamismääruse avalik praalimine sõjakuritegudega (10)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Venemaa president Vladimir Putin ja lasteombudsman Maria Lvova-Belova rääkisid avalikult laste viimisest Ukraina okupeeritud aladelt Venemaale ning seda vestlust näidati ka televisioonis.
Venemaa president Vladimir Putin ja lasteombudsman Maria Lvova-Belova rääkisid avalikult laste viimisest Ukraina okupeeritud aladelt Venemaale ning seda vestlust näidati ka televisioonis. Foto: Mikhail Metzel / Sputnik / Reuters / Scanpix

Kuigi Venemaal on pärast Ukrainale kallale tungimist piisavalt kandidaate, kelle võiks anda sõjakuritegude eest Rahvusvahelise Kriminaalkohtu (ICC) kätte, andis organisatsioon esimesena välja määruse president Vladimir Putini ja lasteombudsman Maria Lvova-Belova vahistamiseks. Tartu Ülikooli rahvusvahelise õiguse professori Lauri Mälksoo sõnul on valik seotud ilmselt sellega, et mõlemad on toimepandud kuritegudega avalikult uhkustanud.

«Putin ja Lvova-Belova on ise avalikult televisioonis praalinud, kuidas nad lapsi Ukraina okupeeritud aladelt Venemaale toovad ja annavad lapsendamiseks, ning kui humanistlik ja ilus see teguviis on. Kui mõlemad selle kaamerate ees heaks kiidavad ja seda koos arutavad, on olemas otsene tunnistus sellest, kuidas Vene riik Ukraina lastega käitub,» ütles Mälksoo Postimehele.

Lauri Mälksoo
Lauri Mälksoo Foto: Erakogu
Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles