Marika Priske hakkab MTÜ Slava Ukraini heaks tööle (3)

Tarvo Madsen
, ajakirjanik
Copy
Vasakult Kristo Tohver, Johanna-Maria Lehtme ja Marika Priske.
Vasakult Kristo Tohver, Johanna-Maria Lehtme ja Marika Priske. Foto: Taavi Sepp

Ukraina rahvani üle nelja poole miljoni euro väärtuses abi vahendanud MTÜ Slava Ukraini pani eile toimunud üldkoosolekul paika kuueliikmelise nõukogu ning tõi Johanna-Maria Lehtmele juhatusse appi tunnustatud endise tippjuhi Marika Priske. Seoses kahtlusega Ukraina partneri usaldusväärsuse suhtes algatatakse revisjon.

Slava Ukraini uus juhatuse liige Marika Priske töötas 2021. aasta augustini üle 20 aasta majandusministeeriumi ja sotsiaalministeeriumi kantslerina. Enne seda panganduses tegutsenud Priske tuleb oma suurte kogemustega ühingu igapäevases juhtimises appi Johanna-Maria Lehtmele, kes on seni Slava Ukrainit juhtinud sisuliselt üksinda. Priske sõnas, et kui ootamatu pakkumine tuli, mõtles ta, et temast oleks ilus see panus anda ning ajaliselt on tal seda muude tööde kõrvalt ka võimalik teha. Esialgu töötab Priske Slava Ukraini juures kuu aega.

MTÜ hinnangul on vajalik samm muuta pärast Venemaa agressiooni õhinapõhiselt alustanud algatus klassikalisemaks abiorganisatsiooniks, millel on juhatus, nõukogu, tegevuspõhimõtted ja kontrollisüsteem. Priske loodab siiski, et Slava Ukraini ei muutu klassikaliseks abiorganisatsiooniks, vaid jääb kirega tehtuks, kiireks ja paindlikuks ka edaspidi. «Igasuguste süüdistuste ja muude probleemide ärahoidmiseks võib-olla saab natuke sisse vaadata, kuidas näiteks ennast paremini kaitsta,» lisas Priske.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles