Karilaid Keskerakonna juhivõitlusest: erakorraliseks kongressiks on üksikuid toetushääli olnud

Meinhard Pulk
, ajakirjanik
Copy
Jaanus Karilaid
Jaanus Karilaid Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Täna kell 19.15 koguneb Keskerakonna juhatus. Kuigi päevakorras ei ole vähemalt hetkel erakorralise kongressi kokkukutsumist, siis erakonna aseesimees Jaanus Karilaid tunnistas Postimehele, et partei Tallinna tiivast on üksikuid ettepanekuid selleks kostunud.

Nõnda ei saa välistada, et erakorralise kongressi kokkukutsumine – tõenäoliselt tagamõttega panna kahtluse alla Jüri Ratase sobivus erakonna esimeheks – lisatakse tänase juhatuse istungi päevakorda jooksvalt.

Nn Tallinna inimestest, kellest Karilaid rääkis, on seni kõige häälekamad Ratase kriitikud olnud linnapea Mihhail Kõlvart ja Mustamäe linnaosavanem Lauri Laats. Kõlvartit Postimehel kätte saada ei õnnestunud, Laats lubas suhelda pärast juhatust.

Praeguse seisuga on Karilaiu sõnul tänases päevakorras erakonna valimistulemuste analüüs.

Selleks, et erakorralist kongressi kokku kutsuda, peab juhatus tegema volikogule vastava ettepaneku.

Riigikogu valimistel sai Kõlvart Kesklinnas, Lasnamäel ja Pirital 14 592, Ratas Harju- ja Raplamaal kandideerides 7672 ning Laats Mustamäel ja Nõmmel 5984 häält.

Läinudsuvisel Keskerakonna kongressil alistas 2016. aasta sügisest erakonda juhtinud Ratas esimehevalimistel erakonna Tartu piirkonna juhti Jaan Tootsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles