Rootsi kuningas ja kuninganna tulevad mais Eestisse riigivisiidile (1)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Rootsi kuningas Carl 16. Gustaf
Rootsi kuningas Carl 16. Gustaf Foto: KHALIL MAZRAAWI/Scanpix Baltics

Rootsi kuningas Carl XVI Gustaf ja kuninganna Silvia on 2.-4. maini president Alar Karise kutsel Eestis riigivisiidil, mille käigus külastavad Tallinna ja Tartut.

Rootsi kuningapaari riigivisiit kinnitab Eesti ja Rootsi lähedasi sõprussuhteid, seda enam, et see toimub tänavu, mil Rootsi kuningas Carl XVI Gustaf tähistab oma trooniloleku 50. aastat. Riigivisiidi keskmes on julgeoleku- ja kaitsekoostöö tugevdamine, majandussidemete tihendamine, rohe- ja digipöörde võimalused ning koostöö energeetikas, teaduses ja innovatsioonis.

Kuningapaari saadavad visiidil Rootsi valitsuse liikmed ja suurettevõtete esindajad, et arutada võimalusi Eesti ja Rootsi ärisidemete tugevdamiseks ning majanduskoostöö laiendamiseks.

Rootsi kuningapaar külastas kuningliku visiidiga iseseisvuse taastanud Eestit 1992. aasta aprillis ning eravisiidiga 2002. aasta mais. Kuninganna Silvia osales 2007. aasta oktoobris Tartu Ülikooli 375. aastapäeva juubelipidustustel. Eestit on varasemalt, 2014. ja 2018. aastal, külastanud Rootsi kroonprintsess Victoria ja prints Daniel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles