VIDEO ⟩ Reinsalu kirjeldas värvikalt teda sõidutanud soomusauto põlengut

Copy

Välisminister Urmas Reinsalu (Isamaa) elas teisipäeva öösel Kiievis üle äreva hetke, kui teda ja suursaadik Kaimo Kuuske sõidutanud soomustatud maastikuauto süttis põlema. Keegi õnneks vigastada ei saanud.

Reinsalu rääkis valitsuse pressikonverentsil, et sõitis teisipäeva öösel Kiievis koos suursaadik Kuusega soomustatud autos, mille politsei- ja piirivalveamet on andnud Ukrainas Eesti suursaadiku käsutusse. Ootamatult läks sõiduk põlema.

«Istusime Kaimo Kuusega seal tagaistmel ja korraga Kaimo ütleb, et midagi haiseb. Ja siis lõid korraga leegid seljataga välja,» kirjeldas Reinsalu juhtunut.

Tema sõnul oli aga probleem selles, et kui soomusautol kärssavad juhtmed läbi, siis keegi uksi väga lihtsalt avada ei saa. Ka selle auto tagaluuk ja uksed läksid kinni ja neid üritati jõuliselt lahti kangutada. «Õnneks lõpuks siiski tagauksed avanesid, sest mõne sekundiga oleks auto muutunud seest gaasikambriks,» ütles Reinsalu.

«Loomulikult PPAga ja välisministeeriumiga – kui PPA juhtkonnas on veel kedagi jäänud – leiame ka auto Kuusele,» märkis Reinsalu. Tema sõnul tuleb nüüd vaadata, kas seda autovrakki saaksid ehk ukrainlased kuidagi ära kasutada. 

«Hästi, et sa oled veel siin!» pöördus kaitseminister Hanno Pevkur (RE) Reinsalu poole. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles