VIDEO Kristina Kallas: me ei saa teha süsteemi, kus erakonnad sõltuvad ainult maksumaksja rahast (2)

Tarvo Madsen
, ajakirjanik
Copy
Sander_Kristina_Kallas_hxxiYRVk.mp4
Sander_Kristina_Kallas_hxxiYRVk.mp4 Foto: Pilt videost

Eesti 200 esindaja Kristina Kallas selgitas intervjuus Postimehele personaalse riigi kontseptsiooni ning sõnas, et koalitsioon arutab, kuidas erakondade rahastamist paremini lahendada.

Kultuuriinimesed protestisid, sest nad tahavad lisarahastust ja ravikindlustust. Kas seda on võimalik teha ja kas on plaanis kultuuriinimestele vastu tulla?

Koalitsioonil on soov loomeinimeste sotsiaalse kindlustatuse küsimust lahendada täiesti olemas. Arutasime seda praegu poolteist tundi ja jätkame pärast pressikonverentsi. Laual on väga palju lahendusi. Meie eelistus on kindlasti see, et loomeinimeste närutamise asemel maksame neile väärikat palka, mille sees on sotsiaalmaksu tasumine riigi poolt. Inimene peab täiskohaga töö eest saama sellist palka, millest ta on võimeline ka makse maksma, aga me jätkame praegu neid arutelusid.

Üks, mis veel kultuuri alla kuulub, on religioon. Varasemates koalitsioonides on olnud üks või teine jõud, kes on natuke rohkem religiooni poole suunitletud. Kuidas selle koalitsiooniga on? Kas religioonile pööratakse kuidagi eraldi tähelepanu?

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles