Krister Kivi Politseihaarangutel ja vaktsiinipassidel puudus õigustus (35)

Krister Kivi
, ajakirjanik
Copy
Krister Kivi. FOTO: Konstantin Sednev
Krister Kivi. FOTO: Konstantin Sednev Foto: Konstantin Sednev

Kui Kaja Kallas 2021. aasta algul sookollid, puulased ja tohtlased välja vahetas ning ise peaministritoolile istus, tegi õnn silmad märjaks. Taaskasutades Ronald Reagani presidendikampaania tunnuslauset, näis Maarjamaa kohal olevat taas hommik, uus, särav ja täis lootust. Kuid päev tuli paljudele tuuline ja jäine, kirjutab ajakirjanik Krister Kivi.

Pean silmas politseikoeri Vabaduse väljakul ja politseihaaranguid meelelahutuskohtadesse, maskita inimeste väljalohistamist kaubanduskeskustest ning ühiskonda lõhestanud vaktsiinipassi, mis Kallase kinnitusel oli tulnud selleks, «et jääda».  

15. märtsil 2023 leidis  Tallinna halduskohus, et rakendatud meetmed riivasid põhiõigusi; et  vabariigi valitsus polnud «teinud kõikvõimaliku viiruse leviku takistamiseks, vaid kõikvõimaliku vaktsineerimisele survestamiseks». Muuhulgas viitas kohus oma veel jõustumata otsuses, et «vanusegrupis 50–59 vajasid haiglaravi vaktsineerimata isikutest 4% nakatunutest, vaktsineerimiskuuri lõpetanud isikutest 6% nakatunutest ning tõhustusdoosiga vaktsineeritutest 5% nakatunutest» ning nentis, et haiguse puhul osutus peamiseks riskifaktoriks iga, mistõttu polnud põhjendatud inimeste sotsiaalsetes tegevustes osalemise ulatuslik piiramine vaktsineerimisstaatuse järgi. 

Kommentaarid (35)
Copy
Tagasi üles