Riik on seni metsaomanikke suurelt püganud. Kuid on üks kaval trikk (2)

Ülle Harju
, ajakirjanik
Copy
«Kõige kummalisem on see, et eelmisel aastal hakkas hirmus pommimine, tohutu huvi oli see maa ära osta,» märkis Rait Vaher oma metsa kohta, mille eest riik maksaks tema hinnangul alla poole turuhinnast. 
«Kõige kummalisem on see, et eelmisel aastal hakkas hirmus pommimine, tohutu huvi oli see maa ära osta,» märkis Rait Vaher oma metsa kohta, mille eest riik maksaks tema hinnangul alla poole turuhinnast. Foto: Ain Liiva

Riik on maksnud ligi 20 aastat kaitsealuse metsa eest omanike hinnangul pool hinda või alla selle ning pole teada, kuivõrd 18. märtsist kehtiv uus kord asja parandab. Samas on mõned õnneseened saanud hüvitist metsa väärtusest mitu korda rohkem.

«See on usaldamatus kuubis, kui poliitilisel võimul on selline laveerimisulatus,» nii põrutas Lääne-Virumaal Vinni vallas asuva Ivaski talu peremees Rait Vaher, kelle metsast arvas riik 35,21 hektarit lendorava püsielupaiga sisse. «Praegu käib tuututamine, et anname metsaressursile kõrgema lisandväärtuse. Aga see inimene, kes kasvatab selle ressursi, on 15 aastat oodanud ja kardan, et jääb ka ootama.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles