ÄREV OLUKORD TALLINNA SÜDAMES ⟩ Gaas hakkas suure survega torustikust väljuma: inimesed jooksid majast välja pidžaamas ja hommikumantlis

Tiina Laura Kimmel
, ajakirjanik
Copy

Täna hommikul kella üheksa paiku tabas Tallinnas Narva maantee, Jõe ja Ahtri tänava kvartalis elavaid ja töötavaid inimesi tugev prõmmimine kodu- või kontoriuksele. Päästjad alustasid kuue hoone evakuatsiooniga, kuna Jõe tänava trassitöödel oli kopp vigastanud gaasitoru. Kolm tundi hiljem, keskpäevaks oli oht möödas ja inimesed lubati tagasi majadesse.

Päästjate sõnul oli esialgu segadust palju, sest gaasitrassi sulgemiseks on vaja teatud võtmeid. Päästjatel trassi sulgemiseks vajalik varustus puudub ja nii tuli oodata gaasifirma kohalejõudmist. Kui kaks võtit leiti kiiresti, siis ühe järgi pidid gaasimehed sõitma lauluväljakule.

«Kaevetööde käigus vigastati trassi ja gaas hakkas suure survega torustikust väljuma. Päästjad kontrollisid hooneid, pandi paika ohuala, kust inimesed evakueeriti. Praeguseks on gaas kinni keeratud. Ohuala oli sada meetrit, mille sisse jäi kuus maja,» selgitas Põhja päästekeskuse operatiivjuht Hengo Metsaru.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles