SAATUSLIK DOKUMENT ⟩ Heldna saanuks PPA-s kaks korda vähem palka kui ta sai maksu- ja tolliametis (2)

Copy
Eerik Heldna
Eerik Heldna Foto: Tairo Lutter

Eerik Heldna palk keskkriminaalpolitseisse tööle asudes olnuks 2100 eurot, mis oli kaks korda vähem kui ta sai järgmise kolme aasta jooksul maksu- ja tolliametis töötades.

9. aprillil 2019 kinnitatud käskkirja allkirjastas toonane PPA toonane peadirektori asetäitja teabehalduse ja menetluse alal, hilisem sisekontrolli juht Priit Pärkna. Hiljem sai käskkirjast Eestit raputanud kriminaaluurimise objekt: riigiprokuratuuri kahtlustuse järgi võeti Heldna PPA-sse fiktiivselt tööle, et kunstlikult tekitada talle politseistaaži, mida ta hiljem saaks kasutada eripensioni väljateenimiseks.

Käskkirjaga määrati Heldna ametisse keskkriminaalpolitseisse palgaga 2100 eurot. Kohe samal päeval roteeriti Heldna tagasi kaitseväe luurekeskusesse, kus ta töötas ka eelnevad aasta aega. 

Aasta hiljem, 2020 aprillis roteerus Heldna tööle maksu- ja tolliameti tolliosakonna juhiks. Seal oli tema põhipalk juba 4200 eurot. Tema kolmeaastane ametiaeg lõppenuks loetud nädalate pärast, 15. aprillil.

Ilma kelmuseskandaalita terendas Heldnale võimalus seejärel PPAsse tööle asuda, kuivõrd PPAs säilis piltlikult tema põhitöökoht. Küsimusele, kas ta pärast MTA tähtajalise lepingu lõppemist oleks PPA-sse tööle läinud, teatas napisõnaline Heldna «Jah, aga ma ei soovi sel teemal peatuda rohkem.» Seda sama kinnitas Postimehele ka Elmar Vaher.

Käskkiri: Eerik Heldna värbamiseks
Käskkiri: Eerik Heldna värbamiseks Foto: PPA
Käskkiri: Eerik Heldna värbamiseks
Käskkiri: Eerik Heldna värbamiseks Foto: PPA
Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles