Pisarad ja vilekoor jätsid Lääneranna volikogu külmaks (7)

Andrus Karnau
, ajakirjanik
Copy
Tund enne volikogu istungit algas Lihulas vallamaja juures koolide sulgemise vastane meeleavaldus, kus hinnanguliselt oli kohal 150 inimest.
Tund enne volikogu istungit algas Lihulas vallamaja juures koolide sulgemise vastane meeleavaldus, kus hinnanguliselt oli kohal 150 inimest. Foto: Mailiis Ollino

Lääneranna volikogu otsustas reedel kell 15.17 häältega 13 poolt ja kaheksa vastu, et sügisel lähevad kinni Metsküla algkool ja Lõpe põhikool.

Tund enne volikogu istungit algas Lihulas vallamaja juures meeleavaldus, kus hinnanguliselt oli kohal 150 inimest. Meeleavaldajad soovisid, et volikogu katkestaks koolireformi.

Meeleavaldajaid ootasid kuum tee, vahtramahl ja küpsetiste laud, sest Metsküla kogukonnal on kõikideks koolis toimuvateks pidudeks kombeks küpsetisi kaasa tuua. Üks lapsevanem oli küpsetanud sada makrooni, keegi oli toonud korvitäie viineripirukaid, keegi magusaid küpsiseid. Meeleavaldajad lootsid, et volikogu muudab meelt.

Hommik oli Metsküla koolis rahutu, sest mõned lapsed nutsid ja õpetajad pidid neid rahustama. Lapsevanemad võtsid kooli 21 last kell 10.30 autode peale ja tõid meeleavaldusele.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles