Kapol oli põhjust pidurdada Heldna asumist PPAsse (14)

Copy
Eerik Heldna pidas plaani vahetada maksuametniku munder politseivormi vastu. Endistel kolleegidel kaitsepolitseist olid aga muud mõtted.
Eerik Heldna pidas plaani vahetada maksuametniku munder politseivormi vastu. Endistel kolleegidel kaitsepolitseist olid aga muud mõtted. Foto: Mihkel Maripuu

Erinevalt kümnetest korruptsiooni- ja kelmusekahtlustustest on PPA pikaaegse tippjuhi ja endise kaitsepolitseiniku juhtum erakordne: isegi kogenud julgeolekueksperdid ja -töötajad ei saa aru, mis ennenägematu kahtlustuse taga tegelikult olla võiks. Kuna Eerik Heldna saanuks mõne nädala pärast PPAs päriselt tööd alustada, tundub olukord veidramgi.

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) juhi Elmar Vaheri ja maksuametniku Eerik Heldna kriminaalmenetluse täpseid tagamaid teavad praegu ainult kapo, prokuratuur ja asjaosalised. Fakt on, et kapo hoiatas Vaherit ja viimane ei võtnud hoiatust kuulda. Samas lahkus Heldna kapost aastaid tagasi Postimehe andmeil suure tüliga. «Selge on see, et omal soovil ta ei lahkunud,» nentis üks endine julgeolekutöötaja.

Nii staažinihverdus kui ka vana viha kõlavad piisavate põhjustena, et Heldna siirdumist keskkriminaalpolitseisse nüüd takistada.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles