Lastevanemate esindaja: eesti koolis on kirjalikku vastamist liiga palju

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enn Kirsman
Enn Kirsman Foto: Repro

Eesti Lastevanemate Liidu juhatuse esimees Enn Kirsman leiab, et koolides peaks kirjaliku vastamise ületähtsustamise asemel hoopis suulisele eneseväljendusele senisest rohkem rõhku panema.

«Mu meelest on eesti koolis liiga palju kirjalikku ja liiga vähe suulist vastamist,» leidis Kirsman. «Meil on eranditult kõik riigieksamid ju kirjalikus vormis (olgu, võõrkeele suuline osa välja arvatud), aga sellist eksamit, kus ellu astuva inimesega erinevatel teemadel arutleda saaks, meil kahjuks ei ole,» rääkis ta.

«Nüüd on kirjandist tehtud kah mingi kummaline asi... Seega kokkuvõtvalt – seda kirjutamist on niigi küll, hoopis rohkem oleks arutamist vaja!» leidis Kirsman.

President Toomas Hendrik Ilves esines tänasel emakeelepäeval arvamusega, et gümnaasiumid ja kõrgkoolid peaksid õpilastelt rohkem kirjalikke töid nõudma, et noored õpiksid oma mõtteid süsteemselt kirja panema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles