VIDEO ⟩ Reinsalu: Isamaa pidanuks selgemalt välja ütlema, et EKRE ei ole valitsusküps (19)

Tiina Laura Kimmel
, ajakirjanik
Copy

Viimaseid nädalaid välisminister olev Urmas Reinsalu (Isamaa) tõdes erakonna volikogu ajal Postimehega suheldes, et Isamaa pidanuks valimiste eel end veel selgemalt EKREst distantseerima.

«Tugev tiimitunne. Inimestel on positiivne rahulolematus. Oleksime soovinud oma programmi ja tiimi pinnalt paremat tulemust. See ongi nüüd hinnang sellele, miks see ei realiseerunud,» jagas Reinsalu muljeid volikogult.

Volikogule tuldi Reinsalu sõnul edasiseks kurssi seadma. Ta viitas Tunne Kelami öeldule, et Isamaa on väärtuspõhine erakond ja väärtuspõhisele poliitikale pole nendel segastel aegadel alternatiivi.

Küsimusele, mida Isamaa kavatseb teha noorte enda juurde meelitamiseks, vastas Reinsalu: «Meile on oluline, et poliitika puhul me ei püüa näida, vaid oleme see, kes oleme – selle sõnumiga, et Eesti pikema sihi vaated on meile kandvad, mis puudutab meie rahvastikku, julgeolekut, haridust ja rahva jõukust. Me oleme väärikas, muhe, heatahtlik, edumeelne, konservatiivne, väärtuspõhine poliitikat kandev jõud.»

Reinsalu hinnangul pidanuks Isamaa selgemalt välja ütlema, et EKRE ei ole küps valitsusvastutust kandma, seda eelkõige nende Ukraina-retoorika tõttu, sest paljud jätsid hääle Isamaale andmata, kuna ei soovinud riskida EKRE saamisega valitsusse. Just julgeolekulistel põhjustel tegi Isamaa eelmisel suvel valiku minna valitsusse Reformierakonna ja sotsiaaldemokraatidega. «Aga võibolla jäi see kampaania varjus tagaplaanile ja maksis kindlasti portsu hääli,» nentis Reinsalu.

Kommentaarid (19)
Copy
Tagasi üles