Uus nädal algab talviste ilmaolude ja libedusega

BNS
Copy
Lörtsine ilm linnas. 
Lörtsine ilm linnas. Foto: Eero Vabamägi

Ilmaprognooside kohaselt muutub pühapäeva õhtul vihmasadu järk-järgult üle lörtsi- ja lumesajuks ning teedel suureneb libedusoht, teatas Tallinna kommunikatsiooniosakond.

Ilmaprognoosi kohaselt tugevneb kirdetuul puhanguti kuni 15-18 meetrini sekundis, paiguti tuiskab ja on jäiteoht. Lumesadu jätkub ka esmaspäeva hommikutundidel, prognoositavalt võib sadada järgmisel ööpäeval kuni 10 sentimeetrit lund ja lörtsi. Seega võib märg lumi põhjustada ka puude ja okste murdumist ning kõigil liiklejatel tasub olla ettevaatlik muuhulgas ka sõidukite parkimisel.

Tallinna keskkonna- ja kommunaalameti juhataja asetäitja Tarmo Sulg märkis, et linna lepingupartnerid tegelevad libeduse ennetamisega ja on valmis hooldustsüklite käigus lumetõrjeks muutuvates ilmastikuoludes.

«Palume kõigil liiklejatel valida sobiv sõidukiirus, hoida ohutut pikivahet ja varuda kannatust sihtpunkti jõudmiseks. Niisamuti tuleb ettevaatlik olla nii jalakäijatel kui ka kergliiklejatel,» ütles Sulg. «Kindlasti tasub enne teele asumist jälgida infot teeolude ja libedaohu kohta, sest ilmaprognooside kohaselt lähipäevadel keerulised ilmastikuolud veel jätkuvad.»

Tallinna keskkonna- ja kommunaalamet tuletab meelde, et kõnniteede puhastamise eest vastutab teega külgneva kinnistu omanik, kes vajadusel peab teostama libedusetõrjet. Selleks võib kasutada graniitkillustiku, mille tera läbimõõt on 2-6 millimeetrit – seejuures ei ole lubatud kasutada tuhka, liiva ega kloriide.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles