Zelenskõi sõnul peaks tsiviliseeritud maailm sel aastal sõja lõpetama (2)

BNS
Copy
Ukraina sõjaväemasinad teel rindejoonele Bahmuti ümbruses.
Ukraina sõjaväemasinad teel rindejoonele Bahmuti ümbruses. Foto: LIBKOS/Scanpix

President Volodõmõr Zelenskõi ütles pühapäeval, et sõja lõpetamine Ukrainas sel aastal on tsiviliseeritud maailma ühine ülesanne, vahendas ukrainlaste uudistekanal Unian.

Zelenskõi sõnul on praegu väga oluline, et teabetöös osaleksid kõik, kellel on infomõju.

«See ei kehti ainult ajakirjanike kohta. See kehtib kõigi kohta, kes suudavad levitada tõde agressiooni kohta. Kes suudab maailmale meelde tuletada ukrainlasi ja ukrainlannasid, kes elasid läbi okupatsiooni, läbi kaotuste ja kannatuste. Et Ukraina võitleb vabaduse ja õiguse eest. Meie rahva ja kõigi rahvaste eest, keda ähvardab Venemaa türannia,» rääkis Zelenskõi.

Riigipea sõnul peaks maailm sama intensiivselt kui eelmisel aastal kuulma, et agressioon Ukraina vastu jätkub.

«Pean ütlema, et sõja peatamine sel aastal ja Ukraina vabastamine Vene kurjuse käest on tsiviliseeritud maailma ühine ülesanne. Sest tsiviliseeritud tähendab eelkõige sihikindlust väärtusi kaitsta,» lisas riigipea.

Varem päeval ütles Ukraina kaitseministeeriumi sõjaväeluure juht Kõrõlo Budano, et Ukraina võiduks on 1991. aasta riigipiiride taastamine. Budanov prognoosis ühtlasi, et see aasta toob Ukrainale võidu ja Venemaale võimuvahetuse.

Briti väljaanne Financial Times avaldas samal ajal artikli, mille kohaselt sõda Ukraina ja Venemaa vahel sel aastal läbi ei saa.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles