Läänemets algatas teenistusliku järelevalve ka kapos (5)

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Vasakult siseminister Lauri Läänemets ja politsei- ja piirivalveameti peadirektor Elmar Vaher.
Vasakult siseminister Lauri Läänemets ja politsei- ja piirivalveameti peadirektor Elmar Vaher. Foto: Tairo Lutter

Seoses möödunud nädalal lahvatanud n-ö pensionistaaži nihverdamise skandaaliga algatas siseminister Lauri Läänemets (SDE) teenistusliku järelevalve peale politsei- ja piirivalveameti ka kaitsepolitseiametis. 

«Tegemist on kahe siseministeeriumi valitsemisala asutusega, kus on samadel alustel toimiv eripensionite süsteem, mistõttu on mõistlik mõlemat asutust neis küsimustes ka ühtemoodi kontrollida,» põhjendas Läänemets, rõhutades, et järelevalve algatamine ei ole tingitud rikkumistest või kahtlustustest, vaid menetluse eesmärk on mõlema asutuse personalitoimingutest terviklikum ülevaade saada.

Teenistusliku järelevalvemenetluse käigus selgitatakse ministri sõnul välja, kas teenistusse on inimesi võetud näiliselt nii, et ehkki nad on töötajate nimekirjas, ei täida nad siiski sisuliselt politseiametniku teenistusülesandeid, ning kas seega annaks või annab teenistussuhe neile võimaluse taotleda väljateenitud aastate põhjal eripensioni.

Möödunud nädalal sai maksuametnik Eerik Heldna kahtlustuse kelmuses ja PPA peadirektor Elmar Vaher kahtlustuse kelmusele kaasa aitamises. Vahetult pärast teate avalikustamist kinnitas Läänemets, et algatas PPAs seoses pensionite ja teenistuslepingutega järelevalve. 

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles