Kogukonnad pöörduvad koolide päästmiseks kohtusse: «Oleme valmis võitlema!» (4)

Alexandra Saarniit
, ajakirjanik
Copy
Meeleavaldus Lääneranna valla haridusreformi vastu eelmisel reedel vahetult enne eelnõu kinnitamist.
Meeleavaldus Lääneranna valla haridusreformi vastu eelmisel reedel vahetult enne eelnõu kinnitamist. Foto: Mailiis Ollino

Lääneranna valda ootab ees viis kohtuasja, kuna Virtsu, Varbla, Metsküla, Koonga ja Lõpe lapsevanemad ning kogukond asuvad üheskoos kohtus vaidlustama volikogu möödunud nädala otsust, millega plaanitakse kaks kooli sügisest sulgeda ning kolm kooli kärpida 4- ja 6-klassiliseks.

Varbla kooli huvijuht ja õpetaja Monika Hale sõnas, et ehkki kõikidel koolidel on väga erinev olukord, otsustati töötada koos. Varbla kool sai küll ühe aasta ajapikendust, kuid see ei tähenda Hale sõnul, et nad kohtusse minekuks ei valmistuks.

«Meil on sel nädalal kutsutud koolimajja mõned inimesed, kes meid hakkavad nõustama, kuidas oleks kõige parem edasi minna. Järgmisel esmaspäeval teeme lastevanemate koosoleku ja kogukonna koosoleku, et informeerida ja ühiselt edasiste sammude üle aru pidada. Me kindlasti soovime, et Varbla püsiks 9-klassilise koolina,» sõnas Hale. Ta lisas, et kooli eest peab seisma, kuna vastasel juhul ootab nende lapsi ees üheksa aastat ebastabiilset kooliteed.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles