Minister soovib Eesti Energia lahkuvate juhtide tulemustasud üle vaadata (4)

Margus Paaliste
, ajakirjanik
Copy
Annely Akkermann
Annely Akkermann Foto: Erakogu

Rahandusminister Annely Akkermann (RE) saatis Eesti Energia nõukogule kirja, milles soovitab üle vaadata ettevõtte ametist lahkuvate juhtide tulemustasud, kuna väidetavalt on olnud nende töö puudulik. Postimehele teadaolevalt kaalutakse lahkuvale juhatuse esimehele Hando Sutterile üle 300 000 euro suuruse hüvitise maksmist.

Akkermanni hinnangul on olnud senise juhatuse koostöö üldkoosolekuga puudulik. Sellest tulenevalt soovitab minister nõukogul «vaadata kriitiliselt üle» ametist lahkuva juhatuse liikmetele määratava tulemustasu otsused, mis on tehtud 28. veebruaril ja 27. märtsil.

Akkermanni sõnul on juhatusega olnud teisigi probleeme. «Põlevkivielektrijaamade jahutusvee energiajulgeoleku vaate alahindamine ning olulisuse avariilahenduse ebamõistlikult aeglane lahendamine, mis tekitas tõsise riski, et Narva jõe lüüside avamise korral oleks sisuliselt kogu energiatootmine seiskunud, mis omakorda ohustas Eesti elektrisüsteemi laiemalt. Vabariigi Valitsuse suunise: tagada 1000 MW ulatuses juhitavaid tootmisvõimsuseid, mittetäitmine ning selle suunise teisiti tõlgendamine» loetles minister.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles