Kruusimäe: Vene sõjaväepensionäride erikohtlemisega taastatakse Eesti NSV

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnavolinik Kruusimäe tahab kassapiigad ärapanemisest päästa.
Linnavolinik Kruusimäe tahab kassapiigad ärapanemisest päästa. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinna linnavolikogu liige Tarmo Kruusimäe (IRL) kritiseerib linnajuhtide aktiivsust, millega keskerakondlik linnavõim on asunud kaaluma Vene sõjaväepensionäridele sõidusoodustuse võimaldamist.

Kruusimäe taunis aktiivsust, millega keskerakondlik linnavalitsus asus lahendama Venemaa saatkonna pöördumist Vene sõjaväepensionäride sõidusoodustuse taotluses, teatas partei. Mehe hinnangul peaks linnavõim oma energia pühendama ööbusside regulaarse liikluse tagamisele, mitte aga privileegide loomisele Eesti Vabariiki okupeerinud armee jäänukite jaoks.

«Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsiooni poolt algatatud eelnõu pikendada nädalavahetusel enimkasutatavate ühistranspordiliinide tööaega linna põhisuundades vähemalt ühe väljumise võrra seisab volikogus juba kaheksa kuud,» märkis Kruusimäe. «Eelnõu lõpphääletusele saatmist torpedeeritakse järjest otsitud põhjustega - küll on vaja arvutada kokku kulusid, küll öiste reisijate arvu. Pikalt tänavalt laekunud kirja peale hakkab aga suur sebimine.»

Kruusimäe hinnangul on juba piisavalt suur vastutulek, et Vene sõjaväepensionäridel siin elada lubatakse.

«Seda nahaalsem on Vene saatkonna soov panna oma erusõjaväelaste ülalpidamine Tallinna maksumaksjate õlule,» lausus Kruusimäe. «Huvitav, kas Pariisi metroos saavad Wehrmachti veteranid ka sooduspiletiga sõita?»

Nähes seda, kuivõrd tõsiselt on linnavalitsus võtnud Vene saatkonna soovi, avaldas Kruusimäe arvamust, et kui volikogus peakski asi läbi minema, hakkavad ühistransporti kontrollivad munitsipaalpolitseinikud suhtuma Vene erusõjaväelastesse siidkinnastes.

«Arvatavasti saame näha, et mupo (munitsipaalpolitsei) ei tõsta ühtegi sõjaväepensionäri bussist maha ka siis, kui sõidusoodustust tõendav pensionitunnistus on jäänud teise kuue taskusse,» ütles ta.

«Küll saavad trahvi kaela esimese klassi koolijüts, kes õpilaspileti kogemata esikusse laua peale jättis, tudeng Ats, kel üliõpilaspilet pikendamisel ja välisturist Matts, kes üritas bussijuhi käest piletit osta, kuid see ei teinud temast lihtsalt välja,» lisas Kruusimäe. «Vene sõjaväepensionäride erikohtlemisega taastatakse Tallinnas sisuliselt Eesti NSV.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles