Tapatöö süüalused näitavad üksteise poole näpuga (1)

Tarvo Madsen
, ajakirjanik
Copy
Süüalused Ruslan Polištšuk (paremal), Alik Bolšakov (vasakul), Violla Ivanova.
Süüalused Ruslan Polištšuk (paremal), Alik Bolšakov (vasakul), Violla Ivanova. Foto: Tairo Lutter

Umbes aastapäevad tagasi lennujaama kõrval aset leidnud tapatöö üks süüdistatav on enda sõnul süüdi vaid selles, et lohistas laiba treilerist kasvuhoonesse ega kutsunud õigel ajal kiirabi. Asjaosaliste ütlused on aga erinevad.

Kõnealused sündmused leidsid aset möödunud kevadel Tallinna lennujaamaga külgneva kanali tee ääres, ühe lagunenud ja võssa kasvanud kinnistu hoovil. Osalisi Ruslan Polištšuki, Alik Bolšakovi ja Violla Ivanovat süüdistatakse karistusseadustiku tapmise paragrahvi järgi. Nii süüdistatavad kui ka ohver olid kuriteo ajal alkoholijoobes. Süüdistuse järgi tapsid süüdistatavad Ivanova ja Polištšuki suvila hoovis asunud haagissuvilas elanud Sergei. Prokuratuur ütleb, et tapatöö tehti koos, kuid Ivanova sõnul pole tema üldse midagi teinud, Bolšakovi sõnul lõi ta kannatanut ainult vastu jalga ja Polištšuki sõnul vedas ta vaid surnukeha.

Neljapäevasel istungil kuulati muu hulgas üle ühe süüdistatava, Ruslan Polištšuki ütlused. Kohtus ta ütlusi anda ei soovinud ja seega luges prokurör ette need ütlused, mida Polištšuk uurimise ajal andis. Olgu ka öeldud, et kõigi süüdistatavate nägemused tol õhtul arenenud sündmustest on erinevad ja seda, milline versioon vastab tõele, otsustab kohus.

Polištšuk rääkis, et ei tundnud kannatanut varem ja kohtas tol öösel teda esimest korda. Küll aga tundis ta teisi asjaosalisi Bolšakovi, Ivanovat ja Košat, kellest viimane on nüüdseks meie seast lahkunud. Bolšakov ja Ivanova olid paarissuhtes ning elasid koos tollel lennujaama läheduses oleval kinnistul.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles