Soodla harjutusväli võib võtta Kõrvemaa matkarajad (3)

Margus Martin
, ajakirjanik
Copy
Jussi nõmm on ainulaadne looduskooslus, mis tekkis Nõukogude armee tegevusest tingitud korduvate põlengute tagajärjel.
Jussi nõmm on ainulaadne looduskooslus, mis tekkis Nõukogude armee tegevusest tingitud korduvate põlengute tagajärjel. Foto: Jarek Jõepera

Soodla harjutusvälja puudutavad kaks rahvakoosolekut, mille kaitseministeerium sel kuul Kehras ja Kuusalus korraldas, kohalikele elanikele ja teistele asjaomastele julgustavaid sõnumeid ei pakkunud.

Selgus, et riigi kaitsevõime arendamise seisukohast olulise eriplaneeringu praeguse kava järgi kehtestamise korral kaob aastas Kõrvemaad külastaval enam kui 200 000-l pealinna ja selle lähiümbruse inimesel tulevikus võimalus tuntud matkakohas aega veeta.

Otsesemalt käib jutt Soodla harjutusvälja lõunaosast, mida eriti suveajal kasutatakse aktiivselt puhkealana: sealses veehoidlas käiakse ujumas ja kalastamas, turismiettevõtted korraldavad nii suvel kui ka talvel piirkonnas matku.

Kaitseministeerium kavatseb rajada Soodla harjutusvälja ja kõrval asuva keskpolügooni vahele kolm ühendusteed, mida mööda hakkavad laskeharjutustele liikuma tankid ja muu sõjatehnika. Üks plaanitavatest teekoridoridest läbib Jussi kanarbikunõmme, mille lähedal paiknevad Jussi järved. Harjutusalale jääb ka Koitjärve raba.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles