USA kaitseministri saabumisega Afganistani kaasnes «vahejuhtum»

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA kaitseminister Leon Panetta täna Camp Bastionis pärast saabumist Afganistani.
USA kaitseminister Leon Panetta täna Camp Bastionis pärast saabumist Afganistani. Foto: SCANPIX

USA kaitseministri Leon Panetta Afganistani sõjaväebaasi saabumisega kaasnenud vahejuhtumis sai haavata NATO sõdur, teatasid täna õhtul liitlasväed.

«Kaitseminister ega ükski lennukis viibinu ei olnud ühelgi hetkel ohus,» kinnitati rahvusvaheliste julgeolekutagamisjõudude (ISAF) avalduses ja lisati, et arvatav süüdlane peeti kinni.

Briti valitsusallikas Londonis ütles, et Lõuna-Afganistani Helmandi provintsi Camp Bastioni sõjaväebaasi lennurajale sõitis Panetta maandumise ajal auto, mis lahvatas leekidesse.

Briti uudistekanal Sky News märkis, et arvatavasti oli tegu enesetaputerroristi autopommiplahvatusega, ent valitsusallikas ei olnud selles veendunud.

«Kui ta maandus, sõitis üks auto stardirajale ja pandi põlema. Juht sai tõsiseid põletushaavu,» ütles tundmatuks jääda soovinud allikas AFP-le. Autojuht oli baasis töötav kohalik mees.

Briti vägede baasist Camp Bastionist õhku tõusma pidanud lennud peatati uurimise ajaks, kuid hiljem piirangud tühistati.

Panetta saabus Afganistani mõni päev pärast juhtumit, kus ameerika sõdur lasi riigi lõunaosas Kandahari provintsi kahes külas maha 16 rahulikku külaelanikku. Minister kohtus Helmandi provintsi juhtidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles